1950's

Colorized Update

PROBLEMS:

  • Finishes dated, bland, and uninspiring throughout.

  • Drafty wood-burning fireplace not used.

  • Large glass block wall underused in closed stairway.

  • Kitchen not optimized for two cooks and two children.

SOLUTIONS:

  • Entry modified with open stairway gets daylighting benefit of large glass block wall.

  • Gas fireplace with flanking shelves for books/display is a focal point.

  • Built-in bench and window seat encourage loitering.

  • Rebuilt kitchen with island serves family's functional and social needs.

  • Area rug, furnishings, lighting, and art reinforce the coordinated feeling of the spaces.

  •  

ends of kitchen cabinets used for lighted "Glass Baby" displays
bold new fireplace wall replaces
dated, off-center white stone hearth
BEFORE
AFTER
BEFORE
AFTER
       entry enhanced by custom rug                                  with stair-enclosing wall removed, social space            designed by laura kraft - architect                                           expands, includes reading bench,
                                                                                                                   benefits from day light
new kitchen layout, cabinets, appliances, flooring, and lighting