View + View

PROBLEMS:

  • 2 adjacent condo units to be joined.

  • Use of space vs. logistics of plumbing, etc.

OPPORTUNITIES:

  • View of Puget Sound and Sculpture Park on one side.

  • Full-on view of the Space Needle on other side.

 

DESIGN GOALS:

  • Highlight the views.

  • Large, central cook's kitchen.

  • Dining space for a large group

  • Group spaces to have higher priority than bedrooms.

  • Unified, modern, yet comfortable feeling.

  • Built-in flexibility.

  • Design interior finishes and furniture layouts.

 

live-edge wood table seats 12
living area and kitchen beyond
BEFORE
2 units
2 bedrooms
guest room
window seat next to fireplace
in informal living room
AFTER
2 living rooms- formal and informal
3 bedrooms
dining, living rooms, puget sound at left
adult's and child's desks
BEFORE
6' long stainless steel sink
wine storage
japanese soaking tub,
pebble floor
adjustable height bunk-bed